Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Сърдечно-съдови

Полезна или вредна е солта?

health.bg 2011-07-06
Сърдечно-съдови : Полезна или вредна е солта? - здраве, сол, сърце, инфаркт,
Консумацията на по-малко сол няма да попречи на инфарктите, инсултите или ранната смърт, твърдят британски учени.

Откритията противоречат на всички препоръки от страна на здравните власти по света, които призовават хората да ограничат максимално количеството на солта, която приемат.

Според изследванията, обхванали почти 6500 души, няма сериозни доказателства, че намаляването на нивата на солта в храната ще понижи опасността от сърдечно заболяване или преждевременна смърт.

Учените са установили, че намаляването на солта всъщност повишава вероятността от смърт при някои пациенти със сърдечни проблеми. Те твърдят, че ползите от ниския прием на сол може да са били „преувеличени".

Изследователите изтъкват също, че има и други важни фактори - консумирането на плодове, спортуването, бедна на мазнини диета и отказването от цигарите, които също влияят на здравето на индивида.

Противниците на скандалната теория продължават да твърдят, че солта нанася сериозна вреда на организма и трябва да се избягва.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg