Здравето от А до Я - Сърдечно-съдови
Подправките пазят сърцето от болестиhealth.bg 2011-08-15
![]() Мазната храна повишава нивото на триглицеридите в кръвта, смята Шейла Вест, сътрудник в Университета в Пенсилвания. Подправките са способни да намалят концентрацията на триглицеридите с 30%. Учените правят изследване като осигуряват блюда (пилешко с къри, италианска торта с билки, бисквити с канела) за шест човека на възраст 30-65 години. Всички доброволци били с наднормено тегло и здрави. Изследователите добавили в ястията цял набор от подправки, имало блюда и без подправки. Доброволците давали кръв за изследване на всеки 30 минути. След като хората изяли блюдата с подправки, учените установили, че активността на антиоксидантите в кръвта се повишила с 13%. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |