Антиейджинг - Храненето
Какво да похапваме след 40 (само за жени)
health.bg
28-09-2011
За всяка възраст си има меню. Ако се придържаме към него, трудно ще станем жертва на букет от заболявания, които ни заплашват, особено когато сме прехвърлили 40-те.Затова специалистите са определили 6 продукта, които може да ни осигурят здраве и безпроблемно справяне със симптомите на климактериума. Чери домати Този сорт съдържа повече ликопен, който е силен антиоксидант. Предпазва от рак на гърдата и на шийката на матката, както и от сърдечно-съдови заболявания. Ленено масло В него има много полиненаситени мастни киселини омега-3. Лененото масло за разлика от другите снижава нивото на лошия холестерол. Зеле Съдържа полезния белтък лутеин, витамин С, витамин К и калций. Яжте зеле не по-рядко от три пъти в седмицата и ще съхраните зрението си, ще укрепите имунитета си и ще предотвратите остеопорозата. Риба Тя ще ви помогне да поддържате нормално ниво на половите хормони и ще укрепи нервната ви система. Кисело мляко Понижава риска от диабет, подобрява тургора на мускулната тъкан и потиска процесите на стареене. Орехи Техните ферменти защитават организма от ракови заболявания. Препоръчителната доза е 50 грама орехи на ден. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |