Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Артроза

Пазете най-важните стави - коленете

health.bg 30-09-2011
Артроза : Пазете най-важните стави - коленете - здраве, кости, стави,


Ако карате колело с мярка и често почивате, нищо неприятно няма да ви се случи. Но интензивното въртене на педалите и то на висока предавка, ще ви осигури доста проблеми. Друга причина да пострадат коленете ви е неправилното положение на кормилото и седалката.

Наднормено тегло

Половин килограм тегло натоварва коленете, които и без това работят без почивка, с 2,5 кг. Затова наднорменото тегло е истинско изпитания за най-важните ви стави. Облекчете задачата им като отслабнете.

Излишните килограми ви заплашват и с остеоартрит, а може и да предизвикат усложнения, ако вече имате артрит. Според лекарите две трети от пълните хора страдат от остеоартрит на коленете. Тези пациенти трябва да изпълняват упражненията за отслабване с някои ограничения.

Задължително да се избягва натоварването на коленете. Препоръчва се да се откажат от бягане по неравна повърхност в полза на спокойното ходене.
 
Обезводняване

Ако пиете недостатъчно количество вода по време на физически натоварвания, в ставите ви няма да има достатъчно „смазка”, която да предотврати триенето между костите.

Водата напуска ставите, когато организмът започва да изпитва жажда. Изходът е един – пийте повече и по-често вода. Това е особено важно при продължителните занимания във фитнеса.

Прекалено натоварване
Внезапното увеличение на интензивността на физическото натоварване или неговата продължителност, ще ви гарантират проблеми с коленете. Най-често се възпаляват сухожилията и се появява болка.

Ако травмиращите занимания продължат, може да задълбочите проблема и да излезете от строя поне за три месеца. Както при велосипедистите, спазвайте мярката и често почивайте.

Леки дрехи в студен сезон

„Главата на хладно, а краката на топло”. Тази мъдра поговорка идеално подхожда за нашата тема. Коляното също може да се простуди както и всяка друга става. Започналото след преохлаждане възпаление, след това дълго ще напомня за себе си.

Тук няма нужда да ви даваме съвети, а само ще напомним, че когато ставата предварително се загрее, рискът от проблеми намалява.









бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg