Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Артроза

Пазете най-важните стави - коленете

health.bg 30-09-2011
Артроза : Пазете най-важните стави - коленете - здраве, кости, стави,
Да се поддържаш в добра спортна форма е и модерно, и полезно. Но често при напълно здрави хора след интензивни занимания във фитнес залата се появяват проблеми със ставите. Особено с коленете. Защо?

Коляното е сложна система от връзки, сухожилия, хрущяли и мускули, която служи като основна панта между земята и вашето тяло. Трябва да внимаваме да не я повредим, защото тя поема по-голямо натоварване в сравнение с другите стави.

Заболяванията на коленните стави са характерни не само за спортистите или за хората, чийто живот е свързан с тежка физическа работа.

Представете си колко крачки правите на ден, колко стъпала изкачвате, колко пъти ставате от стола, например. Неприятното е, че за разлика от мускулната тъкан, повреденият хрущял не се възстановява. След травма започват дегенеративни процеси, артроза.

Това заболяване не може напълно да се излекува, но има ефективни средства, които могат да облекчат болката.

Какво може да доведе до травми в коленете и до артроза:


Бягане и каране на велосипед с неправилна техника
„Коляното на бегача” се среща по-често при жените. Хрущялната тъкан се размеква и губи еластичността си. Причината не е в самото бягане, а в неправилната техника. Заболяването се появява, ако бягате често и продължително по наклонена повърхност и стъпвате навътре.

Проблемът може да преодолеете със загряващи мазила и болкоуспокояващи средства. Но бягането трябва да го забравите за около половин година.
Според физиологията на човека коленете на спортиста велосипедист изпитват продължително и неестествено натоварване.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg