Антиейджинг - Храненето
6 причини да хапваме авокадо
health.bg
24-10-2011
![]() Ето само 6 причини, за да включим авокадото в менюто си: 1. То е пълно със здравословни мононаситени мазнини, които повишават добрия холестерол и понижават триглицеридите. Само маслините съдържат повече полезни мазнини. 2. Полезните мазнини в авокадото имат много омега-3 киселини, които са изключително важни за здравето на артериите, мозъка, кожата, половите органи и др. 3. Авокадото съдържа повече калий от бананите, който поддържа в норма кръвното налягане, както и голямо количество магнезий, който е необходим за добрата функция на всяка клетка на организма. 4 Този плод обогатява вкуса на ястията, към които се добавя. Ако сложите половин чаша нарязано авокадо в спаначената салата, организмът ви ще абсорбира 5 пъти повече лутеин. 5. Авокадото съдържа вещества, които могат да забавят растежа /или дори да унищожи/ на някои предракови и злокачествени клетки. 6. То повишава нивата на лептина – хормона на доброто настроение, който намалява апетита, така че е възможно да не си доядете докрай порцията с изключително вкусното гуакамоле. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |