Здравето от А до Я - Сърдечно-съдови
Солта с мярка – полезна?health.bg 2011-11-24
![]() Намаляването на дозите сол води до намаляване на стойностите на кръвното, но все още не е доказано, че се наблюдава и подобряване на общото здравословно състояние. Канадски учени твърдят, че хората, които приемат умерено количество сол, са с най-нисък риск от сърдечно-съдови проблеми. Тези, които ядат много сол, са в риск от инсулт, инфаркт и други, а консумацията на твърде малко сол – също застрашава сърцето. Изследването е проведено сред 30000 души и разкрива, че умерените дози сол са по-полезни от спирането на солта. Често хората дори не разбират колко сол са приели с консумацията на една или друга храна и повечето все още ядат прекалено много. Това води до високо кръвно - причина за инсулти, сърдечни пристъпи и други сърдечно-съдови заболявания. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |