Антиейджинг - Храненето
Хапвайте киви за здраве!
health.bg
23-12-2011
![]() Добрата новина за любителите на екзотичния плод е, че зад странния вид се крие богат източник на полезни минерали и витамини. Кивито съдържа забележително количество витамин А, С и Е. Витамин С е водно-разтворим антиоксидант, който предпазва организма от свободните радикали, сърдечно-съдови заболявания, рак и дори затлъстяване. Витамин Е има подобен ефект, но е мастно-разтворим и по този начин допълва витамин C в своята функция. Кивито съдържа тези витамини в големи количества, които предпазват организма от множество външни фактори. Диетичните фибри в кивито помагат при болести като диабет (чрез контролиране на нивата на захарта) и рак на дебелото черво (чрез свързване с влакната на токсичните съединения в дебелото черво). Високото съдържание на фибри в кивито може да помогне още и за намаляване на нивата на холестерола. Лекарите препоръчват на пациентите със сърдечно заболяване да консумират всеки ден от зеления плод, за да избегнат втори инфаркт. Ето кратък списък с някои от ползите на кивито: - Предотвратява астма. - Предпазва от хрипове и кашлица, особено при деца. - Предпазва ДНК-то от мутации. - Осигурява добро ниво на антиоксиданти и витамини. - Предпазва от рак на дебелото черво поради високото си съдържание на фибри. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |