Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Движението

Движението трябва да носи не само здраве, но и удоволствие

Камен Здравков 03-01-2012
Движението : Движението трябва да носи не само здраве, но и удоволствие - здраве, диабет, движение, инс,улин


При съвременното лечение и активно съдействие от страна на пациента възможно ли е хората с диабет да бъдат съхранени и пълноценни до пределна възраст?

Абсолютно! Аз имам пациенти, с които съм започнала работа преди повече от 25 години. И до днес те са пълноценни и се радват на живота, защото системно полагат усилия за себе си с помощта на професионални консултации. Не е лесно да контролираш диабета, защото той се влияе от множество фактори. Но ако човек се възползва от всички съвременни постижения на медицината и на обучението за здравословен живот, резултатите са налице.

Какъв е начинът за участие на пациентите във вашето училище?

Всички, които се наблюдават от специалистите на „Св. Лука”, имат право да посещават центъра. Тогава консултацията е в рамките на една потребителска такса. С пациенти от други лечебни заведения работим след предварително записване и със заплащане. Имам пациенти от цялата страна, с които контактуваме и по имейл или телефон. За съжаление все още здравната каса не покрива обучението на хората с диабет в специализирани центрове като нашия. Сега обучението се смята като задължителна част от прегледа при ендокринолога, но за това реално няма време. Всеки знае колко натоварени са лекарите и какъв поток минава през тях. А при нас на всеки се отделя минимум 1 час. Груповото обучение е 2 – 4 часа по различните теми.

Разкажете за практическите занимания при вас.
Те са много полезни, защото пациентите виждат как всичко се случва на практика и участват в процеса. Например заедно пазаруваме и се учим какви стоки да подбираме за здравословно хранене. След това подбираме начин за тяхното приготвяне до готово ястие, защото разполагаме с напълно оборудвана кухня.

След това определяме индивидуалното количество храна на основата на собствените шепи, длани и юмруци. По тази тема съм разработила и специална книга в полза на хората с диабет. Тук се учим да мерим талията си правилно като важен показател за риска. Показваме ефективни физически упражнения, както и начините за правилната грижа за стъпалата, което е много важно при диабета.  



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg