Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Храненето

Екзотика на масата през 2012

Мирослава Кирилова 20-01-2012
Храненето : Екзотика на масата през 2012 - здраве,п лодове, ягоди, ананас


Докато преди покрай Нова година единственото цъфтящо дръвче беше дрянът (затова от него правим сурвачки), сега някои българи берат мандарини и лимони от дръвчетата си в двора или у дома точно по това време. Дали няма да дойде време да се потупваме по гърба с клонка от авокадо например?

„Не всеки може в домашни условия да отгледа цитрусови дръвчета. Можете да засадите семки от мандарина и тя ще поникне, но растението никога няма да роди. Трябва да се ашладиса, да се облагороди на калем или на пъпка” – разказа Деница Тодорова от информационния център на Ботаническата градина на Софийския университет в София. Ако пък не знаете как, не се притеснявайте: „Облагородени дръвчета се продават в магазините, а цените им започват поне от 20 лева”, допълни Деница.

Тя ни разказа, че можем да си купим и ананас, „косата му” не трябва да е изсъхнала или наранена, а да е свежа (т.е. ананасът все още да не става за ядене). Отрязвате цялото капаче на цитруса заедно с „косата” и го покривате с почва.

От семките на плодовете може да поникне почти всичко – портокал, лимон, авокадо и т.н. Банан можете да си купите като готово растение. „Малко е невзрачно, а ако попаднете на мъжки банан, никога няма да роди. Ако не знаете какво е банановото ви дърво, то ще разберете със сигурност, че е мъжко, ако след петата година не даде плод” – допълни Деница Тодорова.

Посетителка в центъра междувременно се намеси в разговора и разказа, че и тя има лимонче вкъщи, което ражда зелени плодове (такъв е видът). Растението се кичи с бели цветчета с жълта тичинка, докато цъфти, и когато беличката пъпчица се отвори, става много красиво и мирише фантастично, сподели събеседничката ни.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg