Антиейджинг - Храненето
За фъстъците с любов
health.bg
27-01-2012
![]() Те са богати на витамин Е, фолиева киселина, ниацин (витамин В3), манган и протеини. Фъстъците са добър източник и на ресвератрол (полифенол с антиоксидантно действие, съдържа се предимно в гроздето), който е полезен за сърцето и намалява риска от кардиологични проблеми. Този вид ядки предоставят на организма и мононенаситени мазнини - известни като „полезните мазнини”, които намаляват лошия холестерол. Фъстъците помагат на функциите на организма и със своето съдържание на фибри. Ядките действат положително не само на храносмилането, но и намаляват риска от рак на дебелото черво и камъни в жлъчката. За здравето на костите и зъбите се грижат калцият и витамин D, които също могат да се открият във фъстъците. Единственият недостатък на тези изключително полезни ядки е високата алергенност. Много хора трябва да стоят настрана от фъстъците, защото те могат да застрашат живота на страдащите от алергия. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |