Антиейджинг - Храненето
Подправете здравето си - за билките, подправките и хранатаhealth.bg 2012-02-06
![]() Повечето билки и подправки предпазват от различни хронични заболявания – рак, диабет, сърдечни проблеми и др., твърдят експертите. Босилек, магданоз, канела, люти чушки, куркума, чесън, риган, мащерка и т.н. – всички те подпомагат здравословното ви състояние. Изследователите казват, че използването на подправки в храната играе положителна роля и в контролирането на теглото. Когато храната е вкусна, вие сте склонни да се задоволите и с по-малко храна. Ако не сте доволни от вкуса й обаче, търсите още и още неща за ядене, които да задоволят апетита ви. Съхранявайте пресните билки и подправки в херметически затворени буркани (съдове), които да ги предпазят от топлина, влага и пряка слънчева светлина. Куркумата може да се използва в яйчената салата, смесена с кисело мляко, или я добавете към пилето, морските дарове и дори ориза. Чесънът може да се използва в рецепти за тестени изделия, печени ястия, пица и месни ястия. Използвайте риган в бърканите яйца, подправете салатата си или поръсете пицата, или сложете щипка от ароматната подправка в супата. Добър апетит! бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |