Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Храненето

Пристрастени ли сте към.... солта?

health.bg 2012-02-10
Храненето : Пристрастени ли сте към.... солта? - здраве, сол, пристрастеност,
Всички са съгласни, че храната е по-вкусна, когато е добре посолена, но учените твърдят, че солта води до пристрастяване.

Проучване показва, че подправката активира същите центрове в мозъка като при наркотиците и цигарите. Желанието за нещо солено стимулира зоните, свързани с пристрастяването.

Откритието може да помогне да се обясни защо толкова много хора изпитват затруднение да се откажат от солта, въпреки че тя застрашава здравето им – хипертония, сърдечни проблеми и т.н.

Тестовете в лабораторни условия са доказали, че мозъкът реагира на солта още преди да е усвоена физически от организма. Учените обясняват желанието за сол с древен първичен инстинкт, който трудно може да се преодолее.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg