Здравето от А до Я - Сърдечно-съдови
Не бързайте да изхвърляте маслотоhealth.bg 2012-03-14
![]() Теорията, че холестеролът в храната увеличава честотата на сърдечно-съдовите заболявания обаче наскоро беше преразгледана (за пореден път). Холестеролът е жизненоважен компонент на всяка клетка мембрана. Той помага на мозъка и без него организмът не може да произвежда някои хормони - кортизол, естроген и тестостерон. Тялото се нуждае от холестерол, за да произвежда витамин D (липсата на витамин D е свързана с редица заболявания, включително паркинсон и множествена склероза). Мантрата „наситените мазнини са лоши" заглъхва напоследък. Няколко големи изследвания не успяха да намерят доказателства, че намаляването на приема понижава опасността от сърдечно заболяване или рак, или, че консумацията на наситени мазнини води до напълняване. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |