Антиейджинг - Храненето
Пуканките - вкусни и полезниhealth.bg 2012-03-26
![]() Не бързайте да посягате към пакета, защото става дума за чистите пуканки – без сол и масло, тяхното ниско съдържание на калории ги прави полезни. Ново изследване добавя още положителни качества – пуканките съдържат много антиоксиданти, дори повече от плодовете и зеленчуците. Полифенолите имат голям ефект върху здравето, тъй като предпазват клетките от вредните молекули, които ги разрушават. Пуканките имат висока концентрация на антиоксиданти, защото съдържат само 4% вода. Докато при зеленчуците полезните съставки са по-разводнени. Средно в една порция пуканки има 300 милиграма антиоксиданти, а в същото количество плодове – 160. Царевичните облачета са богати и на фибри, допълват учените от университета в Скрантън, Пенсилвания, но предупреждават, че не трябва да заместваме плодовете и зеленчуците с пуканки. От тях става чудесна малка закуска между храненията, защото пуканките са 100% необработена пълнозърнеста храна. Другите пълнозърнести продукти преминават през някаква обработка. Може да хапвате пуканки, за да си набавяте нужните дози пълнозърнести храни, защото дневно човек рядко достига необходимите количества. Най-полезни са пуканките, приготвени с горещ въздух – има машини за пуканки, които са подходящи за домашна употреба. Ако искате малко вкус – напръскайте пуканките с малко зехтин и ги поръсете с морска сол. Микровълновата не е подходящ избор за приготвяне на полезни пуканки. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |