Антиейджинг - Храненето
Не прекалявайте с бета-каротинаhealth.bg 2012-05-02
Консумацията на прекалено много бета-каротин може да бъде опасно за здравето, твърдят учени.Антиоксидантът и естествен пигмент, който дава цвят на храни като моркови, сладки картофи и някои зелени храни, се преобразува във витамин А, като храната и добавките са единствените източници на този важен елемент. Учени от Университета в Охайо са установили, че определени молекули, които произлизат от бета-каротина, имат обратен ефект в организма: Те всъщност блокират някои действия на витамин А, който е от решаващо значение за човешкото зрение, костите и здравето на кожата, метаболизма и имунната система. Тъй като тези молекули произлизат от бета-каротина, изследователите смятат, че голямо количество от този антиоксидант се придружава от по-голямо количество от тези враждебни молекули. Полезните действия на витамин А се случват благодарение на активирането на стотици гени. Злоупотребата с бета-каротин може да доведе до твърде малко витамин А, тъй като позитивите в случая носят със себе си и негативите на въпросните молекули. Учените не са против яденето на храни с високо съдържание на бета-каротин, но са длъжни да съобщят своите опасения от получените резултати, като продължават своята работа в анализиране на зловредните частици и техния произход. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |