Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Релакс

Изкуството на масажа

Галина Спасова 29-05-2012
Релакс : Изкуството на масажа - здраве, масаж, неокс, травма, стави,


Съвременните модели на живот променят ли навиците за масаж?
Първо, нашият начин на живот и труд е много заседнал. Предимно седим пред компютър или на бюро, при което архитектониката на тялото, на мускулатурата се променя, тя е в едно пренапрежение. Принудителната поза дълги часове, различното дисбалансирано натоварване на мускулите води най-често до болки във врата, кръста. Така че масажът е вече не дори необходимост, а е задължителен, за да релаксира мускулатурата. Другото е стресът.

Ежедневието ни е свръхдинамично. Възползваме се от модерни технически екстри, не може да се откажем от тях, но те натоварват психиката. И затова често в края на деня сме преуморени, с главоболие. Това е заради липсата на кислород. Масажът доставя кислород на мозъка, но и разтоварва психическото напрежение. Масажите са известни от най-дълбока древност, но ако при нас са по-скоро епизодична практика, има народи, при които е заложено в начина им на живот, в ежедневието да се прави масаж.

Противопоказания има ли?
Има доста противопоказания за масажите, затова както лекарите, които ги изписват, така и масажистите и терапевтите трябва да ги съблюдават. Примерно разширените вени са абсолютно противопоказание за масаж на краката. Има някои от източните методики и похвати, които също биха могли да доведат до нежелани резултати. Затова масажът е изкуство, но е и знание и много практика.

Защо маслата са важни при масажа?
Нашите масажи, както и голяма част от източните, използват контактния субстрат. В началото са се ползвали базови масла, но напоследък все повече използваме и действието на различни масла с природни екстракти. И към ефектите на масажа прибавяме и въздействието на маслото. Защото всички съставки в маслата проникват в кожата, чрез циркулацията преминават в кръвта и съответно достигат до всеки орган и система.

Имаме тук вече такива масла, като „Неокс” например, те са много стари формули, сега ги преоткриваме. Маслото с различни екстракти удвоява ефекта от масажа. „Неокс” съдържа 14 вида билкови екстракти, като въздействието им е синергично. Така се обяснява силното противооточно и противовъзпалително действие. Много го прилагаме при травми. Може да се използва както локално при различни проблеми по ставите, така и в масажа като контактно масло.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg