Антиейджинг - Храненето
Лилавото е на мода и в чинията
health.bg
28-06-2012
![]() Поканете дъгата на масата като започнете от лилаво-пурпурните тонове. Те са най-важни, защото тъмният цвят означава високо ниво на антиоксиданти. Те могат да предотвратят увреждане на клетките, подмладяват и разкрасяват. Ползи в изобилие Според данни от изследване на храненето и здравето, възрастните, които ядат лилави и сини плодове и зеленчуци, са по-малко застрашени от наднормено тегло. Те са с намален риск от хипертония и нисък добър холестерол. Смята се, че съединенията, които дават цвета на храните с лилава окраска, са отговорни за ползите за здравето. Обичайните заподозрени: Патладжан, червено грозде, смокини, сливи, тъмни череши, стафиди, лилаво зеле... Време е за готвене! (бързи рецепти) Сливи: Вземете пресни сини сливи и ги поставете на грила (с кожата). Печете, докато омекнат, и ги поръсете с малко канела. Можете също да сложите и карамфил при печенето (махнете го преди консумация). Става чудесен десерт. Лилаво зеле: Нарежете го на ситно, защото е по-твърдо. Поръсете малко балсамов оцет и добавете лук, подправки на вкус (сол, пипер, магданоз). Смокини: За да направите здравословна салата, добавете към зелени листни зеленчуци парчета пресни смокини, сирене и ядки (орехи, кедрови ядки или др.).Дресингът е по желание – зехтин, малко сол, оцет. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |