Антиейджинг - Храненето
Готвените зеленчуци - по-полезни от суровите?health.bg 2012-07-05
![]() Новите изследвания обаче показват, че топлинната обработка повишава нивата на антиоксидантите, които се борят с редица заболявания. Морковите, спанакът, гъбите, аспержите, зелето и чушките доставят на организма по-голяма доза от полезните вещества, ако са сготвени. Явлението се дължи на това, че топлинната обработка разрушава клетъчните стени на зеленчуците и по този начин антиоксидантите и витамините по-лесно се абсорбират от организма. Приготвянето на пара и варенето са най-добрите варианти. Пърженото трябва да отпадне от менюто ви. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |