Антиейджинг - Храненето
Тайните на маслините
health.bg
15-11-2012
![]() В маслините се съдържа голямо количество от безценните за хората полиненаситени мастни киселини, които извеждат холестерина от човешкия организъм и са много добра профилактика срещу образуването на тромби – честа причина за сериозни заболявания като атеросклероза, инфаркт на миокарда и др. Полезните качества на маслините включват още благотворно влияние върху храносмилането и предотвратяване на различни заболявания на стомашно-чревния тракт, включително гастрит и запек. Маслините са богати на витамините А (необходим за добро зрение), С (поддържа имунитета и укрепва защитните сили на организма), Е (много важен за здравата и красива кожа). Благодарение на голямото съдържание на витамин Е и в зехтина той има ключова роля в козметиката и грижата за кожата. Маслините имат още антиоксидантни свойства, притежават великолепен регенериращ и подмладяващ ефект, като се борят с активността на свободните радикали и забавят процеса на окисление в клетките на организма. Това значително забавя стареенето и подобрява функциите на всички органи и системи. Антиоксидантните преимущества на маслините включват и профилактика срещу раковите заболявания. При хората, които редовно употребяват този ценен хранителен продукт, значително е понижен рискът от хипертония и те могат да се похвалят с отлична работа на бъбреците и пикочо-половата система. Маслините дори подобряват обменните процеси в организма. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |