Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Урологични

Да поговорим за... простатата

health.bg 23-11-2012
Урологични : Да поговорим за... простатата - здраве, простата,
Повечето мъже вече знаят, че освен външните им полови органи състоянието на простатата е много важно не само за сексуалните функции, но и за здравето като цяло.

Уролозите са категорични, че единствената възможна превенция на проблеми с простатата е природосъобразният начин на живот и предпазването от остри и хронични инфекции.

Балансираното хранене, редовното движение и избягването на рискови сексуални контакти са нещата, които мъжът може да прави съзнателно за добрата си форма. До момента няма доказателства, че редовният секс или обратното – въздържането от секс имат отношение към състоянието на простатата в по-зрелите години.

Обикновено проблемите с тази жлеза започват след 50-годишна възраст и са свързани с уринирането. Честите нощни посещения в тоалетната и чувството, че мехурът не е напълно освободен, са първите алармиращи симптоми. В големия процент от случаите те се причиняват от така наречената доброкачествена простатна хиперплазия, която не зависи от никакви външни фактори.

Истината е, че с напредването на възрастта все по-голям процент от мъжете са засегнати. Затова след 50 години трябва да се правят редовни прегледи при уролог. От една страна, той ще назначи лечение на това доброкачествено увеличение на жлезата, а от друга – ще провери простатата за злокачествени процеси, които са много успешно лечими в ранните стадии.бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg