Здравето от А до Я - Сърдечно-съдови
Плодовете, които обичат сърцето...
health.bg
28-01-2013
![]() Богати са на антиоксиданти и полифеноли, които са важни за борбата с хорничните и раковите заболявания. Скорошни изследвания, публикувани в Circulation, разкриват, че добавянето на няколко боровинки или ягоди към закуската може да намали риска и за сърцето. Топ 5: Къпини – тези черни плодчета са богати на полифеноли, които намаляват риска от сърдечни проблеми и ракови заболявания. Съдържат още фибри, витамин С, калций, витамин А и дори мъничко желязо. Боровинки – консумацията им подобрява паметта. Съдържат вещества, които разширяват съдовете и подобряват кръвотока. Антиоксидантите, витамините и фибрите ги правят чудесна добавка към здравословното меню. Ягоди – червените плодове са богати на витамин С, който защитава сърцето. Съдържат още и фолиева киселина, за която се подозира, че пази сърцето, но още не е научно доказано. Ягодите също съдържат съдоразширяващи съединения, които помагат за здравето на артериите. Малини – те са богати на фибри, витамин С и манган. Полифенолите намаляват риска за сърцето и са задължителни за здравословното хранене. Червена боровинка – те са особено полезни за жените. Повишават добрия холестерол, предпазват от пикочни инфекции и пазят сърцето. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |