Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Храненето

Пролетно почистване на лицето

Тина Богомилова 20-03-2013
Храненето : Пролетно почистване на лицето - здраве, красота, пролет, лице,
Пролетта усмихва не само природата, но и лицето. Но още в първите слънчеви дни то се нуждае от дълбоко прочистване.

Офертите на козметичните салони валят като поройни пролетни дъждове. Почистването струва между десетачка и стотачка, зависи от методите, използваните технологии и козметични марки.

Почистващите процедури за лице са най-различни. Най-лесна и евтина е механичната, която може да се прави и вкъщи. При вакуумната специална тръбичка изсмуква мастните наслоения. Ултразвуковата не само почиства порите, но и масажира, премахва пъпките и мъртвите клетки. За разлика от механичната, няма болка и зачервявания. Химическото почистване се прави с фруктови киселини, които отварят порите и разтварят мастните натрупвания.

Дерматолог може да препоръча ензимен пилинг, при който първо се нанася специален гел, а след това и пилинг маска, ампула, дерморегулираща маска и накрая регенериращ крем.
Един от последните хитове е крем с матиращ силикон, който контролира отделянето на мастните жлези и лицето не лъщи.

Най-новата и рекламирана технология е диамантено дермоабразио. При нея стерилни диамантени глави ексфолират горния кожен слой и изсмукват замърсяванията и мъртвата кожа.

Но почистването зависи от самата кожа. Дори и най-скъпата козметика не помага, ако грижите за лицето не са редовни и внимателни. Когато купуваме почистващи продукти, трябва да обърнем внимание на изброените съставки. Качествените препарати имат повече повърхностноактивни вещества.

Почистващият гел не бива да съдържа тежки консерванти и сапуни. Мазната и комбинираната кожа трябва да се почистват с пенещи се кремове и гелове за измиване. За нормална са подходящи млеката, за суха и чувствителна козметиката трябва да е на основата на маслата. При суха кожа са необходими овлажнители като глицерин или масло от ший.

Много е актуална и т.нар. мицеларна вода, която чисти и най-чувствителната кожа.
И докато пролетното миене на прозорци е достатъчно до есента, то за лицето са необходими всекидневни грижи. Еднократното посещение при козметик или няколкото процедури не са достатъчни. Прекаленото почистване обаче премахва важни мазнини, без които кожата става суха и раздразнена.

Във всяка кухня има богат арсенал за сияйно личице.
Редовната парна баня е задължителна, като вариантите са различни – във водата може да се сложат билки, сода бикарбонат, морска сол, обикновена сол. Редуването на студена и топла вода е идеална гимнастика за лицето, но не и ако има разширени кръвоносни съдове.

Добре е сутрин лицето да се мие с минерална вода. Още Клеопатра е поддържала красивото си лице с прясно мляко, което изглажда бръчките. Киселото пък дори премахва луничките.
Зеленият чай почиства порите в дълбочина и отървава от акне. Сокът от лимон и краставица изсветлява кожата.

Триминутният масаж с разтворената във вода сода бикарбонат прави кожата мека и гладка.
Разтривката на лицето с черен хляб, овесени и оризови трици е прекрасен домашен скраб за лице.

Пролетната маска трябва да подхранва, хидратира и ексфолира кожата на лицето. Затова и почти няма свеж пролетен плод и зеленчук, който освен в стомаха да не може да се лепне и на лицето.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg