Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Храненето

Телевизионните кулинари подхранват епидемията от затлъстяване

health.bg 2013-04-25
Храненето : Телевизионните кулинари подхранват епидемията от затлъстяване  - затлъстяване, епидемия, рецепти, готвачи, проучване, credoweb.bg
Рецептите в готварските бестселъри са пълни със сол и наситени мазнини

Телевизионните кулинари подхранват епидемията от затлъстяване във Великобритания с рецепти с високо съдържание на захар и мазнини, пише в."Дейли експрес", позовавайки се на доклад, изготвен от учени от университета на Ковънтри.
Авторите му са установили, че някои рецепти в готварските бестселъри на известните кулинари съдържат "нежелани" нива на сол и наситени мазнини, които също така се свързват с високо кръвно налягане исърдечносъдови заболявания.

Експертите са тествали над 900 рецепти от 26 топ кулинари и са открили, че 87 процента от тях не отговарят на здравните препоръки. Само 13 процента от рецептите съдържат съставки, отговарящи на препоръките на британската Агенция за стандарт на храните за съдържание на сол, захар и мазнини. Докладът на учените от университета на Ковънтри не назовава конкретни имена.

Той обаче е изготвен след предишно изследване, според което рецепти на известни кулинари като Джейми Оливър и Найджела Лоусън са по-нездравословни от някои готови блюда. "Проучването ни не е направено с цел да засрами известните кулинари. Като се има предвид обаче доверието, което им гласува обществото, е важно нещата да бъдат изяснени", казва д-р РикардоКоста, експерт по диететика от университета на Ковънтри.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg