Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Храненето

Мангото понижава кръвната захар

health.bg 2013-04-25
Храненето : Мангото понижава кръвната захар - манго, килограми, кръвна захар, изследване, хранене
Това показва изследване върху затлъстели мъже и жени

Мангото може да намали нивото на кръвната захар у затлъстели хора, сочат резултатите от изследване, цитирани от ЮПИ.
Експертката по храненето Едралин Лукас и колегите й от Държавния университет на Оклахома в Стилуотър изследвали ефекта от ежедневната консумация на манго у затлъстели хора, чийто индекс на телесна маса е 30 или по-голям. Изследването обхванало 11 мъже и 9 жени.

Всекидневното меню на участниците за 12 седмици включвало добавки от 10 гр. сушено манго, които се равняват на 100 гр. прясно манго. Резултатите показали, че кръвната захар намаляла значително и у мъжете, и у жените. Колкото до индекса на телесна маса, той се увеличил у жените, но не и у мъжете.

Авторите на изследването предупредиха, че са нужни допълнителни проучвания, за да се установи със сигурност какъв е ефектът от консумацията на манго върху човешкото здраве. "Получените резултати потвърдиха онова, което знаехме въз основа на изследвания с животни - мангото намалява кръвната захар у мишки, които са консумирали мазни храни, заяви Лукас. Известно е, че то съдържа смес от полифенолни съставки. Предишни изследвания разкриха, че съдържащите си в соята, зеления чай и гроздето полифенолни съставки имат положителен ефект върху мастните тъкани."
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg