Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Сърдечно-съдови

Кардиолози скачат срещу отмяна на забраната за пушене

Лиляна Филипова 2013-05-16
Сърдечно-съдови : Кардиолози скачат срещу отмяна на забраната за пушене - кардиолози, д-р Добри Хазърбасанов, забрана, пушене, credoweb.bg
България продължава да води европейската класация по инфаркти,

Заканата на политици, че ще отменят забраната за пушенето на публични места е абсурдна и сериозна заплаха за общественото здраве, заяви д-р Добри Хазърбасанов, началник на кардиологичното отделение в МБАЛ „Софиямед”. България продължавала да е в челната класация по инфаркти, а една от причините за това по думите му именно огромният брой пушачи. Според него доводите на ресторантьорите, че това така намаляват доходите им и бизнесът се съсипва, са несъстоятелни и са пълен абсурд с оглед на картината на сърдечно-съдовите заболявания у нас. Обществото вече било възприело забраната и в никакъв случай сега не трябвало режимът да се либерализира, категоричен е специалистът.

През отделението ни минават по 240-250 пациенти месечно, каза кардиологът. Става дума за хора с  опасни аритмии, сърдечна недостатъчност, налагаща пейсмейкър, стентиране, коронарни и некоронарни процедури, лечение на болни сърдечни клапи. В последните години мрежата от болници, готови да реагират адекватно при подобни проблеми, станала достатъчно плътна, имало добри специалисти, към които болните да се обърнат. Най-важното условие за успешното лечение на инфаркта е бързата реакция. Ако човек бързо стигне до болница и артерията му се отвори до 2 часа от началото на симптомите, шансовете му да се възстанови са отлични, обяснява д-р Хазърбасанов. Иначе има риск от трайно увреждане на сърдечния мускул.  Признаците обикновено са силна гръдна болка, която може да е съпроводена със задух, изпотяване.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg