Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Сърдечно-съдови

Карфиолът е най-полезният зеленчук

health.bg 2013-05-20
Сърдечно-съдови : Карфиолът е най-полезният зеленчук  - карфиол, цветно зеле, сърце, затлъстяване, витамин А, витамин C, credoweb.bg
Само в 50 грама от зеленчука се съдържа дневната норма витамин С.

Американски диетолози обявиха, че между всички зеленчуци цветното зеле (карфиол) е най-полезен за здравето, защото в него могат да се открият всички необходими за хората витамини и микроелементи.

Карфиолът има и предимството много добре да се усвоява от организма. Само в 50 грама от зеленчука се съдържа дневната норма на един от най-мощните антиоксиданти – витамин С. В цветното зеле има в изобилие витамин А, необходим за добро зрение и здрава кожа, витамини от групата В, които укрепват сърдечносъдовата система.

Карфиолът е богат още на магнезий, желязо и много минерали. Специалистите го препоръчват при заболявания на стомаха, черния дроб, жлъчката, полезен е и при затлъстяване.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg