Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Сърдечно-съдови

От кафето може да се напълнява

health.bg 2013-05-29
Сърдечно-съдови : От кафето може да се напълнява - кафе, затлъстяване, сърдечносъдови проблеми, диабет, инсулт, рак, credoweb.bg
Прекомерната консумация може да доведе и до сериозни здравословни проблеми.

Хората, които пият много кафе, са застрашени от напълняване и други здравословни проблеми, дори и кафето да е без кофеин, съобщи в. „Дейли телеграф”.

Заплахата важи преди всичко за хората, които пият по пет или повече чаши кафе на ден, тъй като това може да доведе до увеличаване на количеството тлъстини, натрупвани в областта на корема.

Дори и умереният прием от ароматната напитка също може да повиши риска от развитие на сърдечносъдови заболявания и диабет.

Предишни изследвания показаха, че кафето може да намали опасността от инсулт и някои видове рак. В тази връзка австралийски учени се опитали да анализират как полезните съставки в ароматната напитка подобряват сърдечносъдовата дейност.

До момента се смяташе, че едно от тези съединения - хлорогенната киселина, е полезно, и намалява опасността от диабет, сваля кръвното налягане и дори помага за отслабване.

Австралийското изследване обаче доказа точно обратното при дози, еквивалентни на пет до шест чаши кафе дневно. В опитите с мишки се установило, че еквивалентната доза на хлорогенна киселина се отразява на обработването на мазнините в черния дроб и причинява ненормалното им задържане в клетките. При затлъстелите мишки е забелязана и тенденция за по-висока глюкозна непоносимост и увеличена инсулинова резистентност..

Умерената консумация на кафе до три-четири чаши дневно обаче намалява риска от сърдечносъдови заболявания и диабет тип 2, каза проф. Ванс Матюс от Западноавстралийския институт за медицински изследвания, цитиран от БТА.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg