Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Сърдечно-съдови

Здравото сърце е ключът към справяне с деменцията

health.bg 2013-06-07
Сърдечно-съдови : Здравото сърце е ключът към справяне с деменцията - памет, деменция, Алцхаймер, мислене
Хората с ускорен и нередовен сърдечен ритъм са най-застрашени от проблем с паметта.

Поддържането на сърцето в добро здраве може да се окаже ключът към справянето с болестта на Алцхаймер, сочат резултатите от американско изследване. 

Специалисти от университета на Алабама са установили, че при хората с ускорен и нередовен сърдечен ритъм има по-голям риск от развитие на проблеми с мисленето и запаметяването. 

Изследването е показало, че възрастни хора с често срещания проблем атриална фибрилация - сърдечна аритмия, която е един от главните рискови фактори за мозъчен удар, е по-вероятно да страдат от проблеми с паметта. 

„Проучването ни разкрива, че проблемите със запаметяването могат да започнат по-рано при хора с атриална фибрилация. Това означава, че здравето на сърцето е важен фактор, който е свързан със здравето на мозъка”, казва д-р Еван Такър от изследователския екип, цитиран от БТА.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg