Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Сърдечно-съдови

Прекомерната консумация на захар вреди на сърцето

health.bg 2013-06-17
Сърдечно-съдови : Прекомерната консумация на захар вреди на сърцето  - сърце, захар, високо кръвно, стрес
Когато сърцето е "стресирано" от високо кръвно, повечето захар също оказва вредно въздействие.

Захарта стресира сърцето и влияе върху протеините, изграждащи мускулна маса. Това от своя страна намалява способността на сърдечния мускул да изпомпва кръв и може да доведе до сърдечна недостатъчност, сочат резултатите от американско изследване.

Ръководителят на изследването д-р Хайнрих Тегтмейър от Тексаския университет в Хюстън заяви, че вследствие на консумация на нишесте и/или захар може да се стигне до анормални количества глюкозо-6-фосфат в клетките.

Д-р Тегтмейър извършил изследвания с животни. Когато сърдечният мускул е "стресиран" от високо кръвно налягане и други фактори, прекомерното количество захар също оказва своето вредно въздействие, поясни той.

Резултатите от изследването, публикувани в Journal of the American Heart Association, откриват перспективи за евентуални нови терапии. "Две лекарства – имуносупресорът рапамицин и метформин, което се предписва срещу диабет, оказаха благотворно влияние и подобриха функциите на сърдечния мускул в рамките на изследвания с животни, увери д-р Тегтмейър, цитиран от БТА. Тези лекарства имат потенциала за прилагане на лечение и откриват пътища за бъдещи изследвания с пациенти".





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg