Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Сърдечно-съдови

Лечение на разширени вени без болка и упойка

health.bg 24-06-2013
Сърдечно-съдови : Лечение на разширени вени без болка и упойка - д-р Яир Галили, варикоза, разширени вени, венозни заболявания, склеротерапия, съдове
Интервю с д-р Яир Галили за ефикасния и щадящ метод за лечение на разширени вени - склеротерапия под ултразвуков контрол.

Д-р Яир Галили е водещ съдов лекар в Израел. Началник е на отделение „Венозни заболявания” към Медицинския институт „Мор” в Тел Авив. Специализирал е в САЩ и има много научни разработки в областта на медицината и конкретно в сферата на венозната недостатъчност. Д-р Галили е сред най-успешните лекари в света, които прилагат новаторския метод за лечение на разширени вени – склеротерапия под ултразвуков контрол.

Д-р Галили, кога трябва да се потърси специалист, при наличието на проблем с разширени вени?

Когато вените са доста изпъкнали, краката ви са подути, имате усещане за тежест, изпитвате болка. Ако вече сте се подложили на оперативна намеса и гореспоменатите симптоми се появят отново, имате зачервяване и рани по краката – това са явни белези, че трябва да потърсите специалист.

До какви последствия може да доведе нелекуването на разширените вени?

Разширените вени не са само естетически проблем, те могат и да създадат сериозен здравословен проблем – оток на крака, болка, инфекция, незарастващи рани, тромбоза.

Какъв метод на лечение за разширени вени се препоръчва?

Склеротерапията под ултразвуков контрол е новаторски метод за лечение на разширени вени. Този метод е доста подходящ за големи разширени вени, които доскоро се лекуваха само с оперативна намеса. При този метод на пациента не му се налага болничен престой и той може веднага да се завърне към ежедневните си ангажименти и работа. Друго голямо предимство е, че не се налага използването на анестезия и не остават белези или други неестетични последици. При склеротерапията под ултразвуков контрол цялата процедура отнема няколко минути, дава най-добрите резултати с минимален риск за здравето и с възможно най-малък физически дискомфорт.

Каква е успеваемостта на тази процедура

Проблемът при разширените вени идва от увредените клапи, които са разположени на всеки десет сантиметра по хода на вената. Това място може да е високо по бедрото и пациентът въобще и да не предполага, че има такъв проблем. И когато се локализира това болно място, над него се поставя инжекцията с вещество. Използваме техника, при която веществото се превръща в пяна, която инжектирана във вената, предизвиква склерозиране на неправилно функциониращата вена. Затова и процентът на успеваемост на този метод е много висок – над 95%. Именно поради самата технология за лечение.

В кои други страни намира приложение склеротерапията под ултразвуков контрол?

Склеротерапията под ултразвуков контрол е водещо лечение на разширени вени в САЩ и Израел и през последните 10 години този метод набира голяма популярност във Франция, Испания, Германия, Италия.

А при вас ли правите изследванията, с които да уточните точно къде е мястото на увреждането?

Да, преди самата манипулация правя доплерово изследване и локализирам болното място. Няма нужда от други изследвания.

Колко време след процедурата се възстановява пациентът?

След самата интервенция пациентът си продължава нормалния ритъм на живот.

Манипулацията не е болезнена – усещането е като при инжекция за взимане на кръв. Три дни след процедурата не трябва да има свръхнатоварване на крайника. След самата манипулация може да се появи лека болка по хода на вената, придърпване, но всичко това е нормално, преходно и част от възстановителния процес.

За пациенти, които са с вече съществуващи варикозни рани, противопоказно ли е това лечение?

Не, не е противопоказно, дори бих казал, че в този случай е единственото решение. Една оперативна интервенция при такива пациенти носи риск от инфекции и други усложнения.

Някакви други противопоказания?

Пациентът трябва да има здрави и проходими дълбоки вени – това е единственото условие за прилагането на метода.

Кога ще е следващото ви идвате в България?

Между 4 и 7 юли 2013г.

___________

За повече информация и записване:

0879 851 557 и 0886-54-84-54,

www.dr-galili-bg.com

МЦ „Епика”,

Пл. „Преображение” №1

София



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg