Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Сърдечно-съдови

Лекари от "Св. Екатерина" спасиха мъж с разкъсана аорта, докаран спешно от Гърция

health.bg 2013-07-01
Сърдечно-съдови : Лекари от "Св. Екатерина" спасиха мъж с разкъсана аорта, докаран спешно от Гърция - Света Екатерина, сърце, проф. Генчо Начев, разкъсана аорта, хирургия
63-годишният българин получил хипертонична криза.

63-годишен българин е транспортиран спешно от Гърция. Той получил хипертонична криза с последваща остра болка в сърдечната област и гърба. Веднага потърсил лекарска помощ в най-близката болница в Солун, където след направените изследвания лекарите изразили съмнение за остра дисекация на аортата.

Диагнозата „остра дисекация на аортата” е едно от най-спешните състояния в сърдечната хирургия, което крие риск от „спукване” на аортата и смърт. Лечението е изключително хирургично и ако не се извърши, естественият ход на заболяването е трагичен - до края на първата седмица умират половината от пациентите.

На пациента е предложено хирургично лечение в Гърция, но близките му се свързали с болница „Св. Екатерина” в София с желание за извършване на операцията. След телефонен разговор между дежурните лекари от болницата и техните колеги в Гърция е станало ясно, че пациентът може да бъде транспортиран при определен риск. Болница „Св. Екатерина” е изпратила реанимобил с квалицифиран лекар-реаниматор и транспортирането на пациента от Солун до София е осъществено.

Веднага след пристигането в болницата е направена спешна компютърна томография за потвърждаване на диагнозата и пациентът е опериран незабавно от директора на лечебното заведение проф. д-р Генчо Начев.

В момента пациентът се чувства добре, раздвижва се и в близките дни ще бъде изписан, допълват от лечебното заведение.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg