Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Сърдечно-съдови

Изходът от сърдечни операции има пряка връзка с фазата на Луната

health.bg 2013-07-24
Сърдечно-съдови : Изходът от сърдечни операции има пряка връзка с фазата на Луната - сърце, операция, инфаркт, хирургия
Пациентите най-добре се възстановяват от операция на сърцето, направена при пълнолуние

Американски учени установиха, че пациентите се възстановяват най-добре при операция на сърцето, осъществена при пълнолуние.

Изследването, проведено в болницата в Роуд Айлънд, обхванало 210 души, които претърпели специфична хирургическа интервенция при дисекция на аортата през периода януари 1996 г. - декември 2011 г. Това животозастрашаващо състояние се причинява от разкъсване във вътрешния слой на този кръвоносен съд.

Ръководителят на изследването - кардиохирургът д-р Франк Зелке, изтъкна, че при пациентите, претърпели хирургична намеса по време на пълнолуние, рискът да починат след процедурата бил по-малък в сравнение с оперираните в друга фаза на Луната.
Тяхното възстановяване също протичало по-бързо - 10 дни при оперираните при пълнолуние срещу 14 дни при останалите.

Откритието си екипът на д-р Зелке публикувал в авторитетното издание Interactive Thоracic Surgery, съобщава БТА.

Благотворното въздействие на пълнолунието по време на операциите и възстановяването след тях стана известно под името „Трансилвански ефект”. Учените още спорят дали има някаква връзка между фазата на Луната и нашето здраве. Но откритията на хирурзите от Роудс Айлънд като че ли се потвърждават от предишно германско изследване, осъществено от лекари от Централната болница в Аугсбург, които анализирали медицинските показатели на 16 хиляди пациенти, получили сърдечни инфаркти.

Те констатирали, че техният брой бил значително по-малък по време на пълнолуние и в трите дни след него. Някои учени предполагат, че гравитацията на Луната оказва въздействие върху сърдечната дейност на човека. При пълнолуние се комбинира
притегателната сила на Слънцето и тази на Луната и тогава гравитационните им сили са най-изразени. А те се отразяват благотворно върху кръвообращението в организма.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg