Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Сърдечно-съдови

Лекари спасиха жена с напълно запушени артерии на краката

health.bg 30-07-2013
Сърдечно-съдови : Лекари спасиха жена с напълно запушени артерии на краката - Сити клиник, Иво Петров, крака, стенд, запушване, гангрена
Имплантиран е специален стент за артериите на крайниците, излъчващ лекарство

Кардиолозите от „Сити клиник” извършиха сложна процедура и поставиха иновативен стент, за да спасят жена с напълно запушeни артерии на краката.

Това съобщават от лечебното заведение и уточняват, че 45-годишната пациентка е била застрашена от тежка гангрена.

Жената е приета за лечение със силна и постоянна болка в краката дори и в покой и с видима загуба на мускулна маса. Тя е имала тежко съпътстващо заболяване – артериит, агресивно хронично възпалително заболяване на съдовете, което по-често засяга жени и води до нарушаване на кръвоснабдяването на долните крайници.

Пациентката е потърсила помощ от кардиолозите в „Сити клиник” след неуспешно извършена интервенция в друго лечебно заведение и прогресиращо влошаване на състоянието й. Била e насочена за отворена съдова операция, която е високорискова и с възможно неблагоприятно развитие във времето, но се обръща с молба за второ мнение, надявайки се на възможност да получи безкръвно (ендоваскуларно) лечение.

„Процедурата беше много сложна поради пълното запушване на артериите и наличието на възпалително заболяване артериит. Извършването на ендоваскуларна (вътресъдова безкръвна) процедура беше предизвикателство”, каза доц. Иво Петров, началник на Клиниката по кардиология и ангиология в „Сити клиник”.

Той поясни, че съдовете на долните крайници са били успешно отворени и за да се блокира процесът на тяхното стесняване, причинен от артериита, на жената е поставен за първи път в България специален стент. Той е разработен за периферни процедури и излъчва лекарство, което да лекува локално възпалението и да предотврати риска от повторно запушване, и съответно тежка гангрена на краката.

„Целият екип на клиниката е много доволен, че успяхме да помогнем на страдащата жена, а клиничният резултат след процедурата е отличен и скоро пациентката ще бъде изписана”, каза още доц. Иво Петров, който е и национален консултант по инвазивна кардиология.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg