Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Сърдечно-съдови

Нова надежда за пациентите с високо кръвно налягане

health.bg 2013-08-05
Сърдечно-съдови : Нова надежда за пациентите с високо кръвно налягане - високо кръвно, хипертония, кожа, лекарства, сърце,
Лепенка върху кожата ще подобри контрола над състоянието

Кожна лепенка срещу високо кръвно налягане може да намали съществено смъртните случаи от инфаркт и инсулт, пише в. „Дейли експрес”.

Революционната лепенка, която се сменя всекидневно, ще подобри контрола над състоянието и ще спасява милиони човешки животи.

Първото по рода си средство в света, разработено от японската фирма „Nitto Denko”, осигурява постоянно освобождаване на лекарство през кожата и в кръвта.
 
Лепенката, подходяща за поставяне върху ръката, гърдите или шията, освобождава лекарството бизопролол от типа на бета-блокерите. За разлика от традиционните хапчета срещу високо кръвно налягане то не предизвиква колебания в стойностите му.

Новото средство е одобрено за употреба в Япония. Клиничните изпитания са показали, че лепенката поддържа стабилни стойности на кръвното налягане през 24-часов период от време. Това е важно, тъй като кръвното налягане може да се повишава или спада в различни часове на деня и нощта.

От японската компания, разработила лепенката, смятат, че тя не само ще подобри контрола на кръвното налягане, но ще е от полза за пациенти, които имат проблеми с поглъщането на хапчета, отбелязва БТА.

До десет процента от възрастните хора страдат от дисфагия - проблеми с преглъщането в резултат на заболяване или травма. Много от тях освен това забравят дали са изпили предписаните им таблетки.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg