Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Сърдечно-съдови

36-годишният журналист с присадено сърце вече диша сам

Лиляна Филипова 2013-08-26
Сърдечно-съдови : 36-годишният журналист с присадено сърце вече диша сам - трансплантация, присъдено сърце, бъбреци, Александровска, Св. Екатерина
Пациентът с трансплантиран бъбрек в Александровска болница също се възстановява, има диуреза

36-годишният журналист от Хасково, на когото на 24 август бе присадено сърце в болница „Св.Екатерина”, вече диша сам, съобщи за CredoWeb доц. Димитър Петков, зам.-директор по лечебната част, който направи операцията. Постепенно се нормализирали жизнените му функции,  част от задължителните на първо време лекарства вече не били необходими.

„Това бе доста сложна операция, тъй като Георги освен с остра сърдечна недостатъчност, страда и от бъбречна и от дълго време е на диализа”, обясни специалистът. Той чакал и бъбречна трансплантация, но в деня, в който станало ясно, че има подходящо сърце, той бил изваден от списъка.

35-годишен мъж изпадна в мозъчна смърт в болница „Св.Марина” във Варна и стана донор за двама болни. Сърцето отиде за Георги, а бъбреците  - за 63-годишен мъж от Черноморец, който бе трансплантиран в Александровка болница.

По-възрастният мъж също е стабилен, вече има диуреза, съобщиха за CredoWeb от здравното заведедение. Това означава, че се отделя урина и бъбрекът работи, уточниха специалистите.

Пациентът е бил близо 10 г. на диализа и сега бавно започва да се връща към нормалния си живот. Засега остава в реанимацията, но до няколко дни се очаква да бъде изведен оттам и преместен в урологичното отделение. Ако всичко върви по план, има шанс да бъде изписан до десетина дни, прогнозират специалистите.

Това  е шестата донорска ситуация от началото на годината, напомнят от здравното министерство. Причина на смъртта на донова е масивен мозъчен кръвоизлив. Преди няколко месеца млад мъж, изпаднал в мозъчна смърт след тежка черепно-мозъчна травма и осигури жизненоважни органи за четирима пациенти.
бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg