Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Храненето

Комбинация от броколи и лекарства пази от рак на простатата

Medical News Today 2013-09-19
Храненето : Комбинация от броколи и лекарства пази от рак на простатата - рак на простатата, броколи, сулфорафан, хлороквин
Медикаментите срещу малария подсилват действието на фитохимикала сулфорафан.

Комбинацията от броколи и антималарийни лекарства предпазва от рак на простатата, съобщават учени от Университета в Питсбърг. Те се позовават на резултати от опити, проведени върху мишки. Известно е, че в кръстоцветните зеленчуци като броколи, кресон и зеле се съдържа фитохимикалът сулфорафан, който помага за предотвратяване на някои видове онкологични заболявания.

Лабораторни проучвания обаче показват, че сулфорафанът спира развитието на рака на простатата в ранен стадий, но не помага в по-напредналата фаза на болестта. Според изследователите тези ограничения се дължат на т. нар. автофагия, което намалява възможностите на лекарствата да унищожат раковите клетки.

Затова учените прибягват до веществото хлороквин, което се съдържа в антималарийните медикаменти, и подтиска процеса на автофагия. Те приложили комбинацията от хлороквин с сулфорафан при мишки, предразположени към рак на простатата. Резултатите показали, че на по-късен етап едва 12% от гризачите развили болестта.  




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg