Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Сърдечно-съдови

Витамин В намалява риска от инсулт

health.bg 2013-09-23
Сърдечно-съдови : Витамин В намалява риска от инсулт - Витамин В, инсулт, сърце, фолиева киселина,
Китайски учени установиха, че витамин B12 няма този ефект

Включването на витамин В към обичайното меню може да намали риска от инсулт със 7%, установиха китайски учени, чийто труд е публикуван в сп. Neurology.

От Американската академия по неврология информират, че учени от университета на Чжънчжоу, провинция Хънан, са анализирали резултатите от 14 различни клинични изследвания, с общ брой на участниците около 55 000 души. При всички случаи употребата на витамин В е била сравнявана с приемането на плацебо или на витамин В, но в малки дози. Наблюденията на участниците са били извършвани най-малко по 6 месеца. В целия масив от данни са били установени 2500 случая на инсулт, при всеки от които е бил открит положителният ефект на превантивната употреба на витамин В.

„Витамин B е намалил риска от инсулт със 7%. В същото време се е оказало, че приемането му не влияе на тежестта на инсулта или на риска от смърт”, твърдят от Американската академия по неврология.

Китайските учени отбелязват, че фолиевата киселина (витамин B9) може да намали ефекта на витамин B. Освен това е установено, че цианокобаламинът или витамин В12 не намалява риска от инсулт.

„Нашите резултати показват, че способността на витамин В да намалява риска от инсулт може да се промени под въздействието на други фактори като концентрацията на витамин В12 в кръвта, бъбречно заболяване, повишено кръвно налягане и други”,  казва доктор Сюй Юймин от университета на Чжънчжоу, цитиран от БТА. Той предупреждава, че преди да се приемат каквито и да било витамини, е задължително човек да се консултира с личния си лекар.

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg