Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Сърдечно-съдови

Японски хирург оперира пациенти със стеснения на артериите в УМБАЛ-Пловдив

health.bg 2013-09-26
Сърдечно-съдови : Японски хирург оперира пациенти със стеснения на артериите в УМБАЛ-Пловдив - Йошиаки Йокой, УМБАЛ Св. Георги, Пловдив, стенози, артерии, запушвания
У нас хората твърде късно откриват, че имат подобен проблем

Трима пациенти със запушване на артериите на долните крайници оперира в УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив хирургът д-р Йошиаки Йокой от болница „Токушукай” в Осака, Япония.

Той гостува в пловдивската университетска болница в рамките на Българо-японските ендоваскуларни дни от 23 до 26 септември, съобщиха от лечебното заведение.
   
Демонстративните операции на периферни стенози - стеснения на артериите на долните крайници, бяха извършени съвместно с началниците на Отделението по инвазивна кардиология и Клиниката по съдова хирургия и ангиология на болницата - д-р Гинчо Тонев и доц. Драго Желев.

Интервенциите се предаваха от операционнен сектор на живо в конферентната зала на Инвазивната кардиология.

Подготовката на хирурзите от УМБАЛ „Свети Георги” в областта на коронарните операции отговаря на нивото в Япония, САЩ и Западна Европа, коментира д-р Йокой. При стесненията на периферни съдове обаче според него всички хирурзи в България
трябва да натрупат още познания, като това е възможно при обмен на опит като този в Пловдив.
   
При случаите със стеснения на периферните съдове е, че пациентите в България твърде късно откриват, че имат подобен проблем, коментира д-р Гинчо Тонев. По думите му се наблюдава подмладяване на заболяванията, „но по-плашещ е фактът, че заради застаряването на населението на страната с подобни оплаквания са все повече от най-възрастните хора”. 

Обикновено те имат множество съпътстващи болести, които в комбинация със стестенията на артериите предизвикват сериозни усложнения, допълни д-р Тонев. Той препоръча като профилактика на стеанозите средиземноморска диета, спокойствие и повече внимание към здравето.
 

бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg