Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Сърдечно-съдови

Статистиката за броя на инфарктите у нас е изкривена

CredoWeb 2013-09-30
Сърдечно-съдови : Статистиката за броя на инфарктите у нас е изкривена - сърдечно-съдови заболявания, инсулт, инфаркт, Световен ден на сърцето
Инсултите два пъти повече.

Статистиката за броя на инсултите и на инфарктите в България е завишена с около 20-30%. Това обяви доц. Добрин Василев от Националната кардиологична болница по време на симпозиум в Пловдив. Обяснението за разминаването е, че 70% от хората умират у дома, не се извършва аутопсия и обикновено в смъртния акт се посочва една от двете причини.

През последните години смъртността от остър миокарден инфаркт е редуцирана близо два пъти, коментира председателят на Дружеството на кардиолозите в България доц. Иво Петров. Независимо от това обаче сърдечно-съдовите заболявания са причина за над 60% от смъртните случаи у нас. Според статистиката годишно в страната се регистрират около 12-13 хил. инфаркта и 25-30 хил. инсулта.

Като основни рискови фактори специалистите посочват заседналия начин на живот, неправилното хранене и тютюнопушенето. Наблюденията на кардиолозите сочат още, че половината от болните се обръщат към лекар твърде късно.

Научният форум съвпадна с отбелязването на Световния ден на сърцето – 29 септември.

Събитието бе отбелязано с инициативата „Тръгни по пътя на здравото сърце”, в която се включиха деца от спортни училища и клубове, както и десетки граждани.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg