Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Сърдечно-съдови

Спортът е ефикасен колкото лекарствата при сърдечни болести

health.bg 2013-10-11
Сърдечно-съдови : Спортът е ефикасен колкото лекарствата при сърдечни болести - сърце, кардиологични проблеми, спорт, фитнес, физическо натоварване, лекарства
Сърдечносъдовите болести са убиец номер 1 в света

Физическите упражнения помагат колкото медикаментите при лечение на сърдечносъдови заболявания и трябва да се използват като сравнение, когато се разработват и тестват нови лекарства, сочат резултатите от проучване.

Учени от Лондонския икономически институт, университета в Харвард и Станфордския университет установили, че не съществува статистически откриваема разлика между ползата от спорта и лекарствата за пациенти, които са засегнати от коронарна болест или са в предиабетно състояние.

За пациентите, които се възстановяват след прекаран инсулт, физическите упражнения са далеч по-ефикасни в сравнение с приемането на медикаменти. Учените анализирали резултатите от 305 изследвания, обхванали близо 340 000 участници.

Сърдечносъдовите болести са убиец номер 1 в света, като всяка година причиняват смъртта на най-малко 17 милиона души. В случай че лекарството има скромен ефект, пациентите трябва да знаят, че физическата активност може да повлияе върху
здравословното им състояние, заявиха авторите на проучването.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg