Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Сърдечно-съдови

Гледането на телевизия е опасно за сърцето

CredoWeb 2013-10-22
Сърдечно-съдови : Гледането на телевизия е опасно за сърцето - сърце, артерии, телевизия, високо кръвно, наднормено тегло
Колкото по-дълго човек стои пред екрана, толкова по-твърди са неговите артерии

Гледането на любимо телевизионно предаване е отлично средство за разтоварване. Според резултатите от холандско проучване обаче колкото по-дълго прекарват пред малкия екран хората, прехвърлили 30-годишна възраст, толкова по-твърди са
артериите им.

 „Недостатъчната еластичност на артериите предразполага към високо кръвно налягане и сърдечносъдови заболявания в по-късна възраст”, пишат авторите на изследването от университета на Маастрихт в British Journal of Sports Medicine.

В предишни проучвания е установена зависимост между прекомерното гледане на телевизия и наднорменото тегло, повишените холестерол и кръвно налягане, риск от диабет, припомнят специалистите. Едно от обясненията е, че хората, които прекарват дълго време пред малкия екран, не са достатъчно активни физически през целия ден и са изложени на повишен риск от редица проблеми, свързани със заседналия начин на живот.

Резултатите от настоящото проучване сочат, че младите хора с най-твърди сънни артерии - главният кръвоносен съд на шията и главата, са гледали средно около 20 минути повече телевизия в сравнение с връстниците си с по-еластични сънни артерии. Подобни резултати са отчетени и за бедрените артерии в краката. Неприятната новина е, че дори с упражнения не може да се противодейства на неблагоприятния ефект.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg