Здравето от А до Я - Сърдечно-съдови
Модифицирана соя ще предпазва от инфарктhealth.bg 2008-11-03
Напредъкът на технологиите ще осигури храни, които са създадени да бъдат полезни при конкретни заболявания.Реколта от генно-модифицирана соя вече е преминала първата фаза от тестове. Това е първата генно-модифицирана храна, от която се очаква пряка полза за човешкото здраве. Досега генното инженерство е използвано само за създаване на устойчиви храни, които да дават по-голяма реколта. Учени от Университета в Южна Дакота са открили, че соята увеличава нивата на Омега-3 киселини в кръвта. До момента тези киселини се набавяха основно от рибата. Модифицираната соя увеличава с 4-5% количеството на Омега-3 в кръвта и намалява риска от инфаркт с 50%, се твърди в проучването, публикувано в Lipids journal. Някои специалисти се притесняват, че хората няма да посегнат към храна с етикет, на който пише "генно-модифициран продукт", но други са обнадеждени, че революционното откритие ще има и положителен икономически ефект. Очаква се до няколко години новата соя да влезе в употреба по целия сват. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |