Здравето от А до Я - Сърдечно-съдови
Пържените храни вредят и на сърцетоhealth.bg 2009-02-25
![]() Канцерогенното вещество акриламид, което се образува в много продукти при пържене и печене на грил, увеличава риска от сърдечни заболявания. Досега учените посочваха акриламида като фактор за развитие на тумори и и болести на нервната система. При наблюдението си върху доброволци, всекидневно употребяващи картофен чипс, американски медици установили развитието на процеси, благоприятстващи сърдечните болести. Резултатите са публикувани в American Journal of Clinical Nutrition. Най-високо съдържание на акриламида има в картофите и зърнените продукти, подложени на топлинна обработка чрез пържене. Лекарите препоръчват избягването на чипс, пържени и приготвени при висока температура храни. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |