Антиейджинг - Храненето
Гроздето – първата антиейджинг звездаПроф. д-р Маркус Метка, Томас Валкенщайнер 2009-04-21
Ако някой фармацевт беше открил резвератрола, който се съдържа в големи количества в червеното вино, щеше да получи Нобелова награда. Той съдържа естроген и е един от най-силните антиоксиданти в организма. Освен това предпазва от калциране на съдовете и други дегенерационни процеси. Дори самите семки на гроздето са полезни. Те стимулират храносмилането и са богати на здравословни мазнини, мастни киселини и линолова киселина. Червените гроздовидни плодове подсилват кръвообращението, а белите – дихателните пътища. Високият дял на гроздова захар действа като бърз източник на енергия. Едно от обясненията за това се основава на редовната консумация на червено вино. В началото на 90-те години двамата френски учени Рено и Лоржерил откриват здравословното влияние на виното. Това важи предимно за червеното вино, при чието производство се използва целия грозд, заедно с обвивките на зърната. Неговите феноли имат антиоксидантно действие, подобряват снабдяването на мозъка с кислород и забавят процеса на стареене на организма. Ако човек консумира същото количество алкохол под формата на бира, този процент спада на 20. При мъже на възраст между 55 и 64 г. виното има доста позитивен ефект, тъй като в тази възраст сърдечните инфаркти са най-чести. бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |