Антиейджинг - Храненето
Морските дарове – разнообразие в лятното меню
health.bg
31-07-2009
![]() За да бъде максимално полезен, един хранителен режим трябва да бъде и разнообразен. Лятото е изключително подходящ момент да се откажете от нещата, които консумирате целогодишно, и да ги заместите с пресни морски дарове. Рибата, мидите, скаридите, калмарите и ракообразните са много богати на някои от най-полезните вещества и елементи. Рибата В състава на рибата влизат витамините A, В6, В12, D, калций, цинк, манган, йод и желязо. Друг компонент, който се среща само в рибата, са ненаситените мастни киселини от типа Омега-3. Те заздравяват стените на съдовете, като по този начин предотвратяват възникването на сърдечно-съдови заболявания и подсилват имунитета. Рибата е задължителна и в седмичното меню на хората, които имат астма, хипертония, псориазис или сериозни проблеми със стомаха и щитовидната жлеза. Резултатите показали, че сред хората, които консумирали редовно риба, нямали проблеми със сърцето. Най-общо казано, видовете риби се делят на три категории – тлъсти, средно тлъсти и нетлъсти. Към тлъстите риби спадат: херинга (261 ккал в 100 г), сардина (275 ккал), сьомга (219 ккал). За средно тлъсти се приемат сом (161 ккал), скумрия (153 ккал) и риба тон (148 ккал). Сред нетлъстите риби пък се отличават пъстървата, платиката, треската, щуката и др. Мидите Скаридите бутони за социални мрежи |
Скъпи приятели, Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет. Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти. Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg Последни статии |