Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Естетична хирургия

Нов безболезнен метод изглажда бръчките и тонизира кожата

Вася Дерменджиева 03-05-2010
Естетична хирургия : Нов безболезнен метод изглажда бръчките и тонизира кожата - здраве, бръчки, лице, кожа, серум, колаген
Интервю с д-р Борислав Кирчев, акушер-гинеколог и мезотерапевт, за нововъведенията в естетичната хирургия.

 

Д-р Кирчев, разкажете ни за новата техника в областта на естетичната медицина - Self Regenerin, с която отскоро се занимавате.

Self Regenerin е нова техника, която е представена за първи път в Париж през 2007 г. по време на Международния конгрес на дерматолозите и пластичните хирурзи. Оттогава се прилага във Франция, а по-късно и в Азия, САЩ, Испания.

Тя се нарича още Regenarc, или инжекции със собствен колаген, тромбоцити или PRP (плазма, богата на тромбоцити). Инжектирането на собствени тромбоцити се използва като физиологичен филер, който ревитализира цялото лице, намалява бръчките и тонизира кожата без оперативна намеса или въвеждане на чужди тела. Ефектът от подмладяването придава напълно естествен вид на лицето.

Тази техника в естетичната медицина се използва успешно от 10 години и в традиционната хирургия (офталмология, сърдечна, ортопедична) за по-лесно заздравяване на рани.

Какво представлява самата процедура?

Най-общо казано, инжектира се вещество, получено от клетки на пациента, т.е. няма наличие на чуждо тяло. В случая става въпрос за екстракт от концентрирани тромбоцити. Тромбоцитите са един от трите вида клетки в кръвта , които съдържат фактори на клетъчния растеж и стимулират производството на колаген и хиалуронова киселина от кожните фибробласти.

Самата процедура се извършва амбулаторно, без да е нужен болничен престой или период на възстановяване. Всичко започва с обичайното вземане на кръв от вената на ръката. Взетата кръв се поставя в епруветки и веднага се центрофугира в продължение на 5 минути, така че да се отдели плазмата, богата на тромбоцити. След активирането им тромбоцитите се инжектират със спринцовка с много фина игла в онези участъци от лицето, които трябва да се третират, например при назолабиални бразди, бръчки от външната страна на очите (тип „пачи крак”), ръцете, деколтето и др.

Защо методът Self Regenerin e по-добър от други козметични процедури?

При Self Regenerin продуктът е 100% биологично съвместим, тъй като е приготвен от собствени клетки, затова и опасността от алергични реакции, непоносимост или отхвърляне е сведена до минимум. Друг плюс е този, че техниката се отличава с безболезненост и липса на вторични ефекти. Освен това лесно се набавя достатъчно количество продукт, което е удобно за третиране на цялото лице.

Има ли някакви неудобства, които е възможно да изпитат клиентите, подложили се на тези терапия?

Убожданията са повече от едно и продължават половин час. Инжекцията може да предизвика усещане за затопляне или леко подуване до 4 часа след манипулацията. За да се предотврати подуването, след манипулацията може да се сложи лед върху лицето. Както при всяко инжектиране, има малка вероятност да се появи леко кръвонасядане.

За кого са подходящи процедурите Self Regenerin?

Идеалният кандидат за тази техника е всяка жена на възраст от 45 до 55 години, при която се наблюдава намаление в производството на естрогените или при която се проявява непоносимост към чужди тела, каквито има в класическите козметични продукти. В тази възрастова граница резултатите са отлични. При мъжете идеалният кандидат е всеки мъж на възраст от 50 до 60 години, пушач или бивш пушач, или такъв, чиято професия налага излагане на слънце.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg