Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Естетична хирургия

Клъцни, срежи – естетиката и скалпелът

Тина Богомилова 10-04-2012
Естетична хирургия : Клъцни, срежи – естетиката и скалпелът  - здраве, хирургия, скалпел, имплатни
Красотата вече не е само дело на природата, но и на скалпела.

Хубостта не е просто цвете в косите, но и силикон в гърдите. Разкрасителните процедури са все по-достъпни и по-желани, гаранции за качество и безопасност обаче няма. Доказа го скандалът с френския силикон, който се пука като балон.

Европа от известно време е разтревожена от липсата на изисквания за естетическите услуги, които сега зависят само от морала на този, който ги предлага. Общият пазар позволява разкрасяване да се купува във всяка европейска държава и затова се готви стандарт за естетичните хирургични услуги, който сега е на етап широко обществено обсъждане.
Проектът предвижда да има регистър на всички, които извършват естетични процедури. Практикуващият трябва да е лекар и да има най-малко година специализация в естетичната хирургия.

Бонуси, ваучери, отстъпки и всякакви финансови стимули за примамване на пациенти не бива да се допускат, а рекламата да се избягва, като бъдещият стандарт предлага да се приеме етичен кодекс. Практикуващите трябва да се отнасят към желаещите да се разкрасят не като към клиенти, а като към пациенти.

Желаещите по-изваяни форми трябва да са информирани за последиците, ограниченията и усложненията, да имат възможност добре да обмислят решението си. Когато им показват снимки, трябва и да им казват, че резултатът не може да бъде гарантиран.

Задължителна е предварителна консултация, при която се прави преглед на общото здравословно и психическо състояние, необходимите изследвания, обсъждане със съответните специалисти и какви са очакванията на пациента.

Естетични процедури при пациенти под 18 години се правят по изключение и само когато е клинично или психологически необходимо. Писменото съгласие и на двамата родители е задължително.



бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg