Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Естетична хирургия

Клъцни, срежи – естетиката и скалпелът

Тина Богомилова 10-04-2012
Естетична хирургия : Клъцни, срежи – естетиката и скалпелът  - здраве, хирургия, скалпел, имплатни


Бъдещият стандарт подробно посочва какви трябва да са обектите и условията в тях, инструментите, техниката, материалите, медикаментите.

Процедурите се разделят на три категории. Първата включва т.нар. кабинетни, които са със или без анестезия (включително ботулинови токсини, филъри, неаблативни лазерни лечения). Втората е за минимално инвазивни процедури под местна анестезия в клиниката (включително блефаропластика, брахиопластика, липосукция на лице). Големите хирургични процедури са в трета категория и включват повечето корекции на лицето, клепачите, носа, както и контуриране на гърдите и тялото.

За всяка процедура се посочва какъв трябва да е обектът, ниво на риска, физически и психологичен статус, възрастта на пациента.

Практикуващият не трябва да прави каквато и да е поискана естетична процедура, ако смята, че има риск за здравето. Бъдещият стандарт не препоръчва медицински туризъм на дълги разстояния заради необходимото наблюдение и вероятност от усложнения. Кандидатът за естетични корекции трябва да се информира, че лекарят има застраховки за професионална отговорност, както и за операциите, които извършва.

Дългосрочните финансови последици трябва да бъдат ясни, изрично да има финансово споразумение при усложнения.

Необходими са документи не само с данните на пациента, но и подробности за серийни номера и партиди за всички устройства и продукти, които ще се използват - гръдни импланти, дермални филъри и други инжектиращи се средства.

Нежеланите случаи на некачествено медицинско изделие или лекарствен продукт, като разкъсани импланти, ще бъдат докладвани в националните компетентни органи. Ако това се случи, трябва да има ред за изтегляне на продукта, контакт с производителя и всички необходими мерки, за да не се превръща в беда закупената красота.





бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg