Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Антиейджинг - Храненето

Чудотворното действие на лимоните

health.bg 16-02-2011
Храненето : Чудотворното действие на лимоните - лимон, херпес, запек, жлъчка, камъни, киселина, затлъстяване,


УХАПВАНИЯ И УЖИЛВАНИЯ

Жилото на пчелата предизвиква дразнене, защото е алкално и тогава помага лимонената киселина. Тя намалява и неприятното усещане от ухапването от комар.

Приложение: Мажете ухапаното място с памук, напоен с лимонов сок.

ПИКОЧНИ ИНФЕКЦИИ

При инфекция на пикочните пътища по-киселинната урина увеличава болките. Нормалният киселинно-алкален баланс /pH/ на урината варира от 4,5 до 9,5, като идеалният е 5,8 – 6,8. Оказва се, че усвояването на лимоновия сок в организма има лек алкализиращ ефект, който възстановява нормалното състояние на урината.

Приложение: Пийте 2-3 пъти на ден сока на половин лимон или поливайте с него ястията.

ВИСОКО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ

Калият, който се съдържа в лимоните, регулира течностите в организма, а магнезият в този плод отпуска артериите. Лимоните съдържат флавоноиди, които укрепват кръвоносните съдове. Лимоните овкусяват ястията и могат да се използват като здравословна алтернатива на солта.

Количеството витамин С в един малък лимон увеличава нивото на азотния оксид – газ, който сигнализира на организма да се отпусне и да разшири кръвоносните съдове.

Лимоновият сок наподобява някои медикаменти срещу кръвно налягане, известни като ACE-инхибитори - те блокират производството на хормона ангиотенсин в бъбреците, за който е известно, че свива кръвоносните съдове и покачва кръвното налягане.
 
Приложение: Включете в ежедневната си диета кората и сока на лимона.

РАЗШИРЕНИ ВЕНИ
Лимоните тонизират вените. Те действат на венозните стени укрепващо, стягащо и противовъзпалително.
 
Приложение: Масажирайте краката си със следната смес: 2 супени лъжици бадемово масло и по 2 капки лимоново и лавандулово масло, както и 3 капки масло от кипарис.
 


бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg